Vieraskynä : Samaa vanhaa kotipikaruokaa?

On tutkittu fakta, että väsyneenä ja kiireisenä terveellisten ruokavalintojen tekeminen on haastavaa. Vaikka pikaruoka ei olisikaan ongelma ja kotona syötäisiin enimmäkseen kotiruokaa, jää kiireessä kokatusta kotiruoastakin helposti uupumaan riittävä määrä kasviksia. Myöskin sen ruoan keksiminen ylipäätään voi olla työn ja tuskan takana. Etenkin, jos haluttaisi välillä syödä hieman muutakin kuin niitä kolmea tuttua ja turvallista, joihin enemmin tai myöhemmin kyllästyy koko perhe.

Tämä blogipostaus on sinulle, joka koet, että arjen ruokailuista puuttuu monipuolisuus ja lautaselta värit, ja aivan liian usein liedellä toistuvat ne samat, vanhat ruoat. Sinulle, josta välillä tuntuu, että arki on yhtä ruoanlaittoa ja kaupassa käyntiä kaikkine tuskailuineen.

Vaihtelua lautaselle

Kun käyttää hetken aikaa suunnitteluun, sinun ei tarvitse väsyneenä miettiä mitä kokkaisit siinä vaiheessa, kun ruoan tulisi jo olla pöydässä. Sen sijaan, että yrität tehdä päätöksiä kiireessä ja stressaantuneena ja vieläpä nopeasti, mieti ruokalista ennakkoon silloin, kun olet virkeä.  

Kiireessä uusien reseptien kokeilu jää luonnollisesti toissijaiseksi asiaksi ja näin liedellä pyörivät vanhat tutut ja turvalliset ruoat, joita tulee tehtyä vaikka mieluummin söisi jo välillä jotain muutakin.

Monipuolista ja terveellistä

Terveellisten valintojen tekeminen on yksinkertaisesti vaikeaa väsyneenä. Osalle se voi tarkoittaa sitä, että hampurilaispaikan autokaistan kautta tulee koukattua kotiin useammin, kuin olisi hyväksi, mutta ihan yhtä hyvin se voi tarkoittaa sitä, että valmistat kotona sitä tuttua ja turvallista ”kotipikaruokaa”.

Olipa kysymyksessä kumpi tilanne hyvänsä, usein ongelmana on se, että lautaselta puuttuvat värit, ateriarytmi on kaikkea muuta kuin säännöllinen, sillä et kerta kaikkiaan jaksa ratkaista muutaman tunnin välein mitäs nyt syötäisiin -ongelmaa.

Ruokailut muuttuvat kuin itsekseen värikkäiksi ja monipuolisiksi kun tiedät aina mitä tulee olla jääkaapissa ja mitä sieltä milloinkin valmistetaan.

Ennakkoon laadittu ateriasuunnitelma takaa sen, että kauppalista on helppo ja nopea laatia ja kun kaupassa käyntiin varaa aikaa (eikä sinne lähde tyhjällä vatsalla) – vältyt turhilta heräteostoksilta. Kotiin ei tule kannettua herkkuja heräteostoksina ja me kaikki tiedämme, että se mitä kaapista löytyy, tulee syötyä enemmin tai myöhemmin.

Jatkuva jahkailu loppuu

Valintaväsymys on todellinen asia. Kun vietämme kaikki päivät ratkoen isompia ja pienempiä pulmia arjessa, ei kukaan halua tehdä sitä päivästä toiseen (tai jopa useita kertoja päivässä) keittiössä, joka ikisen aterian äärellä. Mutta harva haluaa ruokansa olevan päivästä toiseen eineksiä tai muuten harmaita ja mauttomia kun muuhun ei luovuus kerta kaikkiaan riitä.

Harva jaksaa syödä loputtomiin samoja ruokia, jokainen kaipaa ennen pitkää vaihtelua. Sitä vaihtelua on vain paineen alla todella vaikea yksinkertaisesti keksiä, joten tässäkin ennakointi on onnistumisen avain.

Halusimme helpottaa näitä ruoka-arkeen liittyviä haasteita ja valmistimme tuotteen, joka ratkoo jokaisen näistä ongelmista. Kehoitankin sinua tutustumaan tähän tuotteeseemme, jos yllä olevat haasteet koskevat arkeasi. Ruoka-arki Taitopaketti maksaa myös itsensä takaisin muutamassa kuukaudessa, kun kauppaan ei mene enää niin paljon rahaa kuin aikaisemmin.

Kun käytät Ruoka-arki Taitopaketin kaiken annin hyväksesi,

  •      Tiedät, mitä milloinkin on tarkoitus syödä - autokaistat tai kotipikaruoka on muisto vain
  •      Osaat ostaa kaupasta valmiiksi riittäväksi tarvikkeita, myös niitä värikkäitä kasviksia, jotka tuovat aterioille monipuolisuutta
  •      Ehdit valmistaa ruoan rauhassa, myös sen salaatin tai muun kasvislisukkeen
  •      Sinulla on aikaa kokata rauhassa ja kokeilla jopa uusia reseptejä tuomaan monipuolisuutta reseptiikkaan
  •      Jääkaapissa on aina kaikki tarvittava seuraavaa, monipuolista ja terveellistä ateriaa varten – ei enää unohtuneita raaka-aineita ja kaapissa piilottelevia heräteostoksia
  •      Ehdit tehdä kaiken ruokahuoltoon liittyvän kiireettä silloin, kun et ole väsynyt – näin tulet tehneeksi automaattisesti parempia valintoja

Kun arjen ruokailut eivät pyöri paniikinomaisesti mielessä pitkin päivää, vapautat energiaasi myös muille asioille ja ruokavalio monipuolistuu kuin itsekseen.

Iloa ruoka-arkeen! 

Katja Kesti