Tekemistä pääsiäisenä lapsiperheessä

Listasin itselleni ajatuksia pääsiäisviikonlopun puuhailuja varten ja ajattelin jakaa ne myös tänne blogiin, jos joku tarvitsee vielä vinkkejä helppoon yhdessäoloon.

 

MUNAJAHTI

Meillä jäi kokonaan viime viikonloppuna virpomiset, ei edes mitään etävirpomista järjestetty. Nuorimmainen on ollut tällä viikolla useampaakin kertaan huolissaan pääsiäisnamiensa kohtalosta, joten munajahtiin ajattelin panostaa normaalia enemmän. Mutta kuinkas sattuikaan, vastaani tuli halloweenista ja joulusta tuttu pakopeli nyt pääsiäisteemalla. Täydellistä ja kuinka helppoa. Nämä pakopelit ovat Suvi Räisäsen käsialaa ja ne löytyvät täältä. Parasta tässä on myös se, että nämä ovat ihan kaikkien saatavilla. Ne maksavat sen mitä haluat niistä maksaa! Tämä ei ole maksettu kumppanuus, vaan ihan vilpitön suositus.

 

YÖKYLÄILY OLOHUONEESSA

Olemme perheen kesken monesti lomilla laittaneet olohuoneeseen siskonpedin ja nukkuneet kaikki yhdessä yön tai kaksi. Siitä esitettiin myös jo toivetta, ennen kuin olin edes ehtinyt kertoa, että se on taas suunnitelmissa. Ja mukaan kuuluu tietty leffailua. Joululoma taisi olla eka kerta, kun esikoinen ei nukkunut meidän kanssa, mutta yritän houkutella häntä tällä kertaa taas mukaan.

 

PÄÄSIÄISASKARTELUA JA ROOLILEIKKEJÄ

Kuopuksemme rakastaa askarrella. Meidän keittiön pöytä on lähestulkoon aina askartelutarvikkeiden peitossa, niin että syömään on välillä hankala mahtua. Minä olen auttamattomasti myöhässä tämän pääsiäisaskartelun kanssa, mutta mietin että miksipä niitä ei voisi tehdä vielä nyt pääsiäisenäkin. Hain pinterestistä valmiiksi ideoita, käy sinäkin kurkkaamassa täältä.

Pääsiäismunien maalaaminen kuuluu meillä pääsiäisen ohjelmaan. Viime vuonna meidän pikkuneiti sai ekaa kertaa puhaltaa aamiaiskananmunat kuoristaan. Reiät vain molempiin päihin kananmunaa ja puhallus toiseen päähän. Minä käytän reikien tekoon terävää parsinneulaa, mutta mikä vain ohut ja terävä työkalu käy. Ja sitten vain maalailemaan.

 

Nyt kun virpominen tosiaan jäi välistä tänä vuonna, uskon että meillä viipottaa pieni noita täällä koko pääsiäisen pyhät. Kasvomaalaus on helppo tehdä tätä roolia varten, pisamia, kulmakarvat ja huulipunaa. Itse pidän pääsiäisnoidan vaatetusta enemmänkin sellaisena “mitä kaapista löytyy” -tyylisenä, huiveja, hameita, neulepaita yms., mutta meidän neiti taitaa haluta mennä enemmän halloween -tyylisenä noitana.

Kun pojat oli pieniä, tein heille pääsiäiskisu ja -pupu asusteet myöskin “mitä kaapista löytyy” -tarvikkeista. Sukkahousuista sai kissan asusteet ja kypärämyssystä ja tennissukista pupun. Täytteeksi vanua esimerkiksi vanhasta tyynystä. Pupulle virkkasin vielä erikseen valkoisesta langasta hännän ja parsin sen housuihin. Hännäksi sopii myös pelkkää vanua vähän kokoon parsittuna ja kiinnitettynä esimerkiksi samoin, kuin kuvassa kisun häntä nauhaan ja nauha solmulla vyötäisille. Sitten vähän nenua ja viiksiä ja valmis! Enpä tehdessä olisi uskonut, kuinka monet pääsiäiset nämä asusteet tulevat näkemään ja vieläpä kaikkien kolmen lapsen päällä vuorotellen.

Eiköhän näillä puuhilla taas saada vapaapäivät kulumaan mukavasti. Ja lupaapa tuo ihanaa kevätsäätäkin!

Ilontäyteistä pääsiäistä kaikille!

 

-Minttu-Maaria