Aikataito Blogi

 • Vieraskynä: Aikasyöpöt, joiden kanssa painin edelleen

  Minun arkeni on täyttä, vaikkakin antoisaa. 

  Olen hyvin tietoinen siitä, että arkea voi sujuvoittaa huolellisella suunnittelulla ja hyvällä kalenterin hallinnalla. Olenkin viikkopalavereiden, tehtävälistojen, kalenterimerkintöjen ja kiertävien ruokalistojen kiihkeä puolestapuhuja.

  Siitä huolimatta arjessani on edelleen aikasyöppöjä, joiden kanssa aikaa kuluu hukkaan. Tässä artikkelissa kerron, millaisia minun pahimmat aikasyöppöni ovat. 

 • Kaaos keittiössä ja näin kesytät sen

  Kun raahautuu pitkän päivän jälkeen keittiöön laittamaan ruokaa, on edessä tiskivuori, joka pitäisi siivota ensin. Masentavaa, ankeaa, joka päivä sama uudestaan ja uudestaan.

  Tässä artikkelissa kerron sinulle kolmesta arjen tukipilarista, jotka sinun tulisi ottaa huomioon, jotta ruoka-arkesi sujuisi paremmin ja voisit paremmin. Kerron sinulle myös miksi nämä ovat niin tärkeitä.

 • Tekemistä pääsiäisenä lapsiperheessä

  Listasin itselleni ajatuksia pääsiäisviikonlopun puuhailuja varten ja ajattelin jakaa ne myös tänne blogiin, jos joku tarvitsee vielä vinkkejä helppoon yhdessäoloon.

  Kuopuksemme rakastaa askarrella. Meidän keittiön pöytä on lähestulkoon aina askartelutarvikkeiden peitossa, niin että syömään on välillä hankala mahtua.
 • Vieraskynä: Aika on rahaa. Vai onko?

  Ennakoimalla ja suunnittelemalla voi säästää paljon aikaa, rahaa ja hermoja. Esimerkin kotiruokalounas ja työpaikkalounas voivat jo kerran viikossa toteutuessaan tuottaa vuodessa 312 €. Jos valinta muuttuu jokapäiväiseksi, säästetty summa kohoaa jopa nelinumeroiseksi!

 • Vieraskynä: Vaihtelua arkiruokiin - vinkkejä uusien reseptien kokeiluun

  Jossain vaiheessa saman ruokalistan pyörittäminen viikosta toiseen voi kuitenkin alkaa kyllästyttää: “Aina tätä samaa!”. Syöminen ei houkuttele, ruoanlaitto ei innosta ja kaupassa käynti on pakkopullaa. 

  Mieli tekisi saada vaihtelua lautaselle ja innostusta kokkaamiseen. 

  Kokosin sinulle muutaman vinkin, joiden avulla otat uudet reseptit vaivattomasti haltuusi.

 • Ideoita ystävänpäiväksi! (Kaupallinen yhteistyö)

  Ystävänpäivä on maailmalla rakastavaisten päivä, mutta meillä Suomessa ystävänpäivä ulottuu kaikkien ystävien ja läheisten muistamiseen.
  Ruuhkavuosissa monesti tämänkaltaiset epäviralliset juhlapyhät jäävät kuitenkin arjen keskellä vähälle huomiolle. Saatamme laittaa jonkin kivan kuvan Pinterestistä ystävillemme kertomaan, kuinka tärkeitä he ovat ja palaamme arkisten asioiden äärelle.
 • Viikon pelastaa perhepalaveri. Ota vinkit hyötykäyttöön!

  Mikäli arjessa on paljon liikkuvia osia, on perhepalaveri oiva tapa helpottaa arkea. Parhaassa tapauksessa siitä tulee koko perheen odottama hetki, jolloin innostutaan tulevista tapahtumista ja laitetaan seuraava viikko rokkaamaan. Kannattaa muistaa, että suunnittelu ei tee elämästä suorittamista, vaan se helpottaa sitä. Silloin aikaa ja energiaa jää myös spontaaneille ja vähemmän arkisille asioille. 

  Tässä ohjeet, joiden avulla jokainen perhe saa helpotettua omaa arkeaan:

 • Vieraskynä : Näin säästät ruokakuluissa - 5 vinkkiä kauppalaskun pienentämiseen

  Tässä artikkelissa annan sinulle viisi tehovinkkiä, joiden avulla voit säästää viikoittain jopa kymmeniä euroja ruokaostoksissasi. Näiden vinkkien avulla rakennat ruokaostosten ympärille suunnitelmallisuutta ja opit tekemään fiksuja valintoja. 
 • Vieraskynä : Samaa vanhaa kotipikaruokaa?

  On tutkittu fakta, että väsyneenä ja kiireisenä terveellisten ruokavalintojen tekeminen on haastavaa. Vaikka pikaruoka ei olisikaan ongelma ja kotona syötäisiin enimmäkseen kotiruokaa, jää kiireessä kokatusta kotiruoastakin helposti uupumaan riittävä määrä kasviksia. Myöskin sen ruoan keksiminen ylipäätään voi olla työn ja tuskan takana. Etenkin, jos haluttaisi välillä syödä hieman muutakin kuin niitä kolmea tuttua ja turvallista, joihin enemmin tai myöhemmin kyllästyy koko perhe.
 • Vieraskynä: "Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty” - näin suunnitelmallisuus pelastaa ruoka-arkesi!

  Ruoka -arki pitää sisällään paljon turhaa säätöä ja sähellystä, jotka aiheuttavat ylimääräistä stressiä, vievät aikaa ja kuluttavat rahasi. Suunnitelmallisuuden avulla sinun on mahdollista muuttaa suunta kohti stressitöntä, helppoa ja inspiroivaa arkiruokailua.
 • Vieraskynä - Kaikki aika maailmassa

  Saatat kuulla usein lausahduksen ”En ehdi, minulla ei ole aikaa”. Ajanhallinnan saavuttamisen ensimmäinen askel on oivaltaa, että sinulla kuitenkin on kaikki aika maailmassa.
 • 5 asiaa, jotka helpottavat lapsiperheen arjenhallintaa

  Lapsiperheen arki on usein tapahtumarikasta ja täynnä muistettavia asioita. Välillä tuntuu, että kaikki aika menee tulipalojen sammuttamiseen.